Медичний центр
"Екомед"

Альфа-амілаза (діастаза)
Id:64
Article:00064
Ціна: 110,00 UAH
OnLine:  Не доступно
Приготування:
1. Важливою умовою забезпечення якості лабораторного дослідження крові є забір матеріалу натще в ранковий час (до 11.00).
За 12 годин до дослідження слід виключити:
• прийом алкоголю;
• куріння;
• прийом їжі;
• обмежити фізичну активність;
• виключити емоційне збудження та фізичні навантаження (біг, підйом по сходах).
2. Вранці, в день забору крові можна випити воду.
3. Виключити прийом ліків; якщо скасувати прийом ліків неможливо, необхідно проінформувати про це лікаря або реєстратора в лабораторії;
4. Кров слід здавати до проведення фізіотерапевтичних процедур та рентгенологічного, ендоскопічного, і ректального досліджень;
5. Бажано відпочити 10-15 хвилин перед взяттям крові.
Інформація:
Амілаза (альфа-амілаза) - один з травних ферментів, який, відповідаючи за розщеплення крохмалю, глікогену і інших вуглеводів, забезпечує їх засвоєння зі спожитої людиною їжі. Найбільша кількість амілази виділяють слинні залози і підшлункова залоза. Феремент, що виділяється підшлунковою залозою називається панкреатичною амілазою і його рівень може вимірюватися окремо або ж враховуватися в показнику загальної альфа-амілази.

Амілаза, що виробляється слинними залозами - перший з ферментів, які починають травлення ще в ротовій порожнині. Саме під її впливом крохмаль з харчових продуктів починає розщеплюється вже в роті. В результаті, при тривалому пережовуванні їжі, багатої крохмалем (картопля, рис), вона починає набувати солодкуватого смаку.

Без амілази засвоєння вуглеводів сильно погіршується, тому що молекули крохмалю, через свою складність, засвоїтися в кишечнику без попереднього розщеплення не можуть.
 

Меню