Медичний центр
"Екомед"

Визначення алергії на горох
Id:607
Article:00607
Ціна: 250,00 UAH
OnLine:  Не доступно
Приготування:
1. Важливою умовою забезпечення якості лабораторного дослідження крові є забір матеріалу натще в ранковий час (до 11.00).
За 12 годин до дослідження слід виключити:
• прийом алкоголю;
• куріння;
• прийом їжі;
• обмежити фізичну активність;
• виключити емоційне збудження та фізичні навантаження (біг, підйом по сходах).
2. Вранці, в день забору крові можна випити воду.
3. Виключити прийом ліків; якщо скасувати прийом ліків неможливо, необхідно проінформувати про це лікаря або реєстратора в лабораторії;
4. Кров слід здавати до проведення фізіотерапевтичних процедур та рентгенологічного, ендоскопічного, і ректального досліджень;
5. Бажано відпочити 10-15 хвилин перед взяттям крові.
Інформація:
Насправді, горох надзвичайно поживний продукт, який містить майже стільки ж білка як і яловичина. Але, вона, до речі, вдвічі програє горохові за калорійністю.
А ще в горосі багато солей кальцію, фосфору, марганцю та калію, а також вітамінів А, С, Е, К та групи В.
Вживання гороху уповільнює процеси старіння, покращує роботу мозку, виводить токсини, стимулює апетит, а за деякими даними навіть має антипухлинний ефект.
Водночас, в горосі багато пуринів, що може призвести до відкладання солей уратів, відтак захоплюватися горохом не радять при хронічних захворюваннях нирок, подагрі, грудному вигодовуванні та в літньому віці.

А ще бобові – поширений харчовий алерген. І хоча горох стає причиною алергії не так часто порівняно з такими представниками родини як арахіс чи соя, все ж реакції на нього не є рідкісними.
З вживанням цього продукту мають бути обережними люди з алергією на сочевицю (особливо це стосується Середземноморського регіону, де високий рівень перехресних реакцій між нею та горохом).
А у дітей з атопічним дерматитом від одного року і старше яблуко, морква, горох та соя викликають алергічні реакції так само часто як і яйце (поширений дитячий алерген).

Крім того, вдихання парів вареного гороху може призвести до загострення астми.

Більшу вірогідність розвинути чутливість до гороху мають люди з полінозом. Наприклад, у дітей з алергією на пилок злаків частота позитивних реакцій на горох складала 13,7%.
Незрілий, зелений, горох має нижчу алергенність. Вона підвищується по мірі дозрівання і накопичення білків зберігання насіння – альбумінів. Але фракції глобуліну та глютеліну також сприяють алергенності зеленого гороху.

Загальною особливістю більшості бобових алергенів є їх стійкість до термічної та хімічної обробки.
 

Меню